Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE
KÖZÖSSÉGI és SZOCIÁLIS TANULMÁNYOK TANSZÉK

 

KUTATÓTÁBOR

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Kedves Hallgatók!

 

2017. március 29-31. között a hátrányos helyzetű területen élők egészségtudatos magatartásával, a területen jelen lévő kábítószer problémákkal és az új pszichoaktív szerek használatával kapcsolatos ismeretek vizsgálatát célzó kérdőíves felmérést magában foglaló kutatótábort szervezünk. A lekérdezés célja, hogy a lakosság illegális szerhasználattal kapcsolatos ismereteiről, a problémakezelés tekintetében jelenlévő, elérhető intézményekről, szervezetekről, problémakezelési lehetőségekről, megoldásokról szerezzen információkat. A kutatótábor ideje alatt Sellye és Vajszló települések lakóinak kérdőíves lekérdezése zajlik majd. A szállás, ellátás, valamint az utazás költsége biztosított. A kutatótábor szervezői: Brettner Zsuzsanna és Vojtek Éva, illetve Borda Viktória és Mucsi Georgina lesznek a megvalósításban közreműködő oktatók.

A táborra másod- és harmadéves szociális munkás hallgatók jelentkezését várjuk. Kérjük, a kutatótáborban részt venni szándékozó hallgatók vegyék fel a Szabadon választható kurzus-Terepkutatás a szociális munkában” (tárgykód: BTK-ba-szaválkurterszo, kurzuskód: SMNB2202 és SMNB2203) elnevezésű szabadon választható kurzust, melynek keretében történik majd a résztvevők felkészítése, valamint a kutatás során nyert adatok feldolgozása.

Részvételi szándékukat kérjük a vojtek.eva@pte.hu e-mail címre küldött levéllel és a fent említett kurzus felvételével jelezzék 2017. február 12-ig. A tábor egyéb részleteivel kapcsolatos megbeszélés időpontjával és helyszínével kapcsolatban kurzusüzenet formájában küldünk tájékoztatást.