Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE
KÖZÖSSÉGI és SZOCIÁLIS TANULMÁNYOK TANSZÉK

 

Meghívó jótékonysági bálra

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az Életkerék Alapítvány 2016. október 14-én kezdte meg működését azzal a céllal, hogy a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás fenntartásában működő Pécs és Környéke Szociális Alapszolgáltatási és Gyermekjóléti Alapellátási Központ és Családi Bölcsőde Hálózat (PKSZAK) alaptevékenységeinek, szolgáltatásainak (házi segítségnyújtás, Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, idősek nappali ellátása, családi bölcsőde és napközbeni gyermekfelügyelet) minél magasabb szinten történő ellátásaihoz, a tevékenységeivel hozzájáruljon.

Az Alapítvány 2017-ben pályázatot nyújtott be a NEA-TF- 17-SZ Civil szervezetek szakmai programjának támogatása című felhívásra "Generációk és Hagyományok" - Pécs és Környéke Hagyományteremtő Bál címen.

A sikeres pályázat teszi lehetővé, hogy a „Generációk és Hagyományok” Bálja megrendezésre kerüljön, amelynek időpontja: 2017. November 17. péntek 18 óra Helyszín: Baranya Megyei Önkormányzat Díszterme (Pécs, Papnövelde u. 5.)

Program:

18:00 Megnyitó - Pfeffer József

Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás Elnöke

18:10 Cserhájá Hagyományörző Cigány Néptáncegyüttes

Pogányi Német Vegyes Kórus

Marica Kulturális Egyesület Horvát táncok

Egerági Kórus Kodály dalok

18:45 Élőzenés Táncmulatság Kezdete

DNS zenekar

20:00 Vacsora

21:00 minden órában Tombolahúzás

02:00 Bál zárása

A rendezvény ideje alatt egy tárlat is megtekinthető lesz, amely a területen élő nemzetiségek népművészeti alkotásait (hímzések, dísztárgyak, népviseletek, használati tárgyak) mutatja be.

A kiállítás a rendezvényt követően néhány kistelepülési iskolában is látható lesz, így a gyermekek testközelből ismerkedhetnek meg a múlttal.

A bál alkalmával lehetőség nyílik támogatói hozzájárulások, adományok felajánlására, amely az Életkerék Alapítvány további működését, illetve a PKSZAK feladatellátását támogatja.