Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE
KÖZÖSSÉGI és SZOCIÁLIS TANULMÁNYOK TANSZÉK

 

Önkéntes segítői lehetőség

Nyomtatóbarát változatPDF változat

"Tisztelt Cím!

Dékán Alexa vagyok, 39 éves, aki egy 1995-ben történt meggondolatlan fejesugrás következtében az összes végtagjára lebénult és fizikailag állandó segítséggel éli mindennapjait. Szellemileg annál aktívabb vagyok, diplomát szereztem angolból, mentálhigiéniából és teológiából. 2004-ben Bajáról Pécsre egy idősotthonba költöztem, mert csak így tudtam megoldani önálló életvezetésem, ill. hogy egy sokkal több lehetőséggel rendelkező városban éljek. Szabadidőmben szeretek a barátaimmal találkozni, a természetet járni és utazgatni itthon és külföldön. Élményeimről blogot vezetek, melynek címe: http://kalandok-mozdulatlanul.blogger.hu/

Jövőbeni vágyaim között szerepelnek néhány napos belföldi és külföldi utazások, melyekhez vállalkozó kedvű segítő(ke)t keresek. Ezen felül olyan programokhoz is, amik késő estig nyúlnának, pl. koncert, színház, rendezvények, buli, akár Pécsett vagy a környéken, esetleg egy kétnapos egyszer ottalvós pesti kiruccanás, stb.

Ottalvós program esetén a segítség abból áll, hogy a segítő egyedül vagy valakivel átemel a kerekesszékből az ágyba, ott levetkőztet, kicseréli a pelenkámat és elfordít oldalra. Éjjel egyszer vagy kétszer forgatni kell engem, hogy ne alakuljon ki felfekvésem. Reggel mosdatást igénylek, öltöztetést, fésülést, kiültetést. Inkontinens vagyok, pelenkával, katéterrel. A katéterzsákomat időnként le kell engedni. 172 cm magas és 65 kg súlyú vagyok.

A további részletekért szívesen rendelkezésre állok (ülök) akár telefonon (06-70/239-32-37), akár személyesen, a lakhelyemen (7636 Pécs, Malomvölgyi út 21.) vagy egy megbeszélt helyen.

Bár a fiatalabb korosztály közelebb áll hozzám, bármely korú segítőt szívesen fogadok, és lehetőleg nőneműt. A lényeg, hogy elég nyitott, közvetlen, valamint teherbíró legyen, fizikailag, pszichésen egyaránt.

Szívélyes üdvözlettel, Dékán Alexa"

 

Jelentkezni az onkentespecs@gmail.com email címen lehet 2017. május 19-ig.