Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE
KÖZÖSSÉGI és SZOCIÁLIS TANULMÁNYOK TANSZÉK

 

Pótfelvételizők figyelmébe!

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Miért érdemes hozzánk jelentkezni?

- A szociális munka és a szociálpolitika a legizgalmasabb, legsokoldalúbb alkalmazott társadalomtudományi területek közé tartozik.

- A képzéseinkben végzettek szinte azonnal el tudnak helyezkedni, ebben a záró félév munkatapasztalat-szerző gyakorlata is sokat segít.

- A képzéseket jó ütemben, a javasolt képzési idő alatt valóban el lehet végezni. A lemorzsolódás csekély, mert személyre szabott segítséget nyújtunk a hallgatóknak tanulmányaik során.

- A képzések számos önismereti és tréning-elemet tartalmaznak, az így megszerzett képességek a munka világának több területén jól alkalmazhatóak.

- A szociális munka alapképzésen végzett hallgatóink különböző területeken folytathatnak további tanulmányokat (pl. szociálpolitika, művészetterápia, társadami befogadás tanulmányok stb.)

- A költségtérítés alacsony, a diákmunka vagy a diákhitel segít a költségek fedezésében. Nagyobb a szabadság, az állami ösztöndíjas rendszer kötöttségei itt nem érvényesülnek.

A nálunk végzettek diplomájukat az EU több országában sikerrel ismertették el, így jelentős külföldi munkatapasztalathoz jutottak.

 

Egykori hallgatóink véleménye, hogy miért is érdemes nálunk tanulni:

„A szociális munka nagyon sokszínű és széleskörű foglalkozási lehetőséget biztosít, amit a képzési folyamat is hűen tükröz. A számos kompetencia elsajátítása mellett, a mindennapi élet jelentős kérdéseiről, a világban lezajló folyamatokat is tanulmányozzuk és megvitatjuk őket.”  /Erát Lúcia/

 

„Közelebbről megismerkedhetünk a társadalommal, egyéni problémákkal és a közösséget érintő helyzetekkel. Megtanuljuk kezelni a különböző nehézségeket, nemcsak másokkal, de magunkkal szemben is.” /Sóvágó Viktória/

 

„Kisebb csoportokban gyakorolhatunk és fejlesztjük a szociális képességeinket. Hétköznapi témákat beszélünk meg egymás között, melynek nagyon jó közösségformáló szerepe is van számunkra.” /Patcai Katalin/

 

„Az intézménylátogatások során betekintést kaphatunk azok működésébe, nehézségeibe és örömeibe is. Megismerhetünk különböző kultúrákat és nézőpontokat. Ezáltal sokkal nyitottabbá és befogadóbbá válhatunk.” /Dáné Evelin/

 

Korábban végzett hallgatóink szakmai tapasztalatairól az alábbi oldalon lehet bővebben olvasni:

http://szocialismunka.btk.pte.hu/hu/tartalom/alumni