Konferencia-felhívás 2021

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2021. március 25-én és 26-án online nemzetközi konferenciát rendezünk Programértékelés a társadalomtudományok területén címmel, amelyre szeretettel várjuk a résztvevőket és az előadókat.   Célunk, hogy az eseményen kutatók, gyakorló szakemberek, egyetemi oktatók és döntéshozók is részt vegyenek. A konferenciát a Szociális, Innovációs Értékelő Kutatóközpont munkatársai szervezik.

Meghívott előadó: Prof. Roger Ellis, OBE, a Social and Health Evaluation Unit (SHEU) vezetője, Professor Emeritus in Applied Psychology University of Ulster, Emeritus Professor of Psychology University of Chester, Visiting Professor University of Bedfordshire, Visiting Professor Napier University, Visiting Professor Buckinghamshire New University, Visiting Professor Kent State University, Visiting Professor Hokkaido Imperial University Japan, Visiting Professor Northern Ontario School of Medicine

Javasolt témák:

-          Az értékelés hatása a szakpolitikákra és a gyakorlatra. A programértékelés szerepe a szakpolitikák alakításában

-          Szociális munka intervenciók értékelése

-          Az értékelő kutatások paradigmái

-          Értékelő kutatói etika

-          Az értékelés, mint transzdiszciplináris és interprofesszionális tevekénység

-          Innovatív módszertani keretek és módszerek az értékelésben

-          Hogyan tanítsuk az egyetemi hallgatóknak a programértékelést?

-          Az értékelő kutatás kommunikációs vetületei

-          Kockázatviselők prioritásai: konfliktusforrás vagy növekedési forrás?

-          Partnerségek az értékelésben

-          Az értékelő kutatásért vállalt felelősség

-          A programértékelés társadalmi kontextusa

Ha más témával jelentkezne, kérjük, keresse a szervezőket a következő email-címen: socialworkpecs@gmail.com

Rendezvényünk a „slow science” egyes alapelveihez igazodva, és a tudományos életben az esélyek egyenlőségét szem előtt tartva ingyenes mind az előadók, mind a résztvevők számára. Kérjük az előadókat, hogy 150-200 szavas absztrakt megküldésével jelentkezzenek rendezvényünkre. Amennyiben az absztrakt elfogadásra kerül, előadóink igény esetén küldhetnek egy 4-8 oldal terjedelmű írást, amelyet lektorálást követően 2021 folyamán a Szociális Szemlében fogunk közölni (https://journals.lib.pte.hu/index.php/szocialisszemle).

A szervezők az online, egyidejű részvételhez, előadásokhoz megfelelő platformot biztosítanak.

A tanulmány sablonja elérhető a weboldalon. Kérjük, a kéziratokat ezen a sablonon küldjék be. Súlyos formai hibák esetében a kézirat automatikusan elutasításra kerül.

Határidők

A konferencia időpontja: 2021. március 25-26.

Az absztraktok beküldésének határideje: március 15.

Résztvevők jelentkezésének, az előadások és a publikációk beküldésének végső határideje: március 15.

Az absztraktokat a következő címre kérjük: socialworkpecs@gmail.comAz absztraktok elfogadásáról emailben, a kézhezvételtől számított 7-10 napon belül értesítjük. Kérjük, rendszeresen használt email címet adjon meg.

A tanulmányok online benyújthatók itt: https://journals.lib.pte.hu/index.php/szocialisszemle vagy a fenti email címen, „tanulmány” tárgymegjelöléssel.

További információkat az online részvételről és a részletes programról március 20-ig teszünk közzé.

A tanulmányok publikálása: 2021. június 30-a vagy december 31-e, a lektori véleményekben kértektől függően.